I.v.m. COVID-19 geen familie mee in ambulance
19 maart 2020

Om u en onze medewerkers optimaal te beschermen tegen besmetting met COVID-19 (coronavirus) zullen we voorlopig geen familie van de patiënt meer meenemen in de ambulance. Natuurlijk maken we een uitzondering voor de begeleiding van kinderen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Waar kun je terecht met vragen over het #coronavirus?

❓ Veel vragen en antwoorden: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

👩‍⚕️ Vragen over je eigen gezondheid: huisarts of GGD

📞 Andere vragen: 0800-1351

Waar kan ik terecht met vragen over het coronavirus?
28 februari 2020

Waar kun je terecht met vragen over het #coronavirus?

❓ Veel vragen en antwoorden: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

👩‍⚕️ Vragen over je eigen gezondheid: huisarts of GGD

📞 Andere vragen: 0800-1351

Ambulance Amsterdam opent de beurs op de dag van 112
11 februari 2020

Een delegatie van Ambulance Amsterdam heeft vanochtend stipt om 09.00 de aandelenbeurs Euronext aan het beursplein in Amsterdam geopend. Tijdens de ceremonie die dagelijks plaatsvindt mocht Astrid Brugman, Hoofd operatie, op de gong slaan. 

Dag van 112
De beurs heeft Ambulance Amsterdam uitgenodigd omdat het 11 februari de Europese Dag van alarmnummer 112 is. 

Bekijk de video.

Openingbeurs

Fijne en veilige jaarwisseling gewenst!
30 december 2019

Ambulance Amsterdam staat klaar om de ambulancezorg tijdens de jaarwisseling in onze regio's goed te laten verlopen. Uiteraard hopen we op een feestelijke oudjaarsdag en -nacht met zo min mogelijk ambulance-inzetten.We wensen iedereen een goed nieuwjaar toe!

kerst 002

Het HART vervoert patiënten met categorie A-ziekte in strikte isolatie
21 november 2019

Het Hazard Area Response Team (HART) heeft de Nederlandse tropenartsen die besmet zijn geraakt met het lassavirus in strikte isolatie vervoerd. Het team heeft de juiste kennis en materialen zoals persoonlijke beschermingsmiddelen om goed voorbereid te zijn op dergelijk vervoer en om te voorkomen dat het virus zich verder verspreid.  

Gestationeerd
Het HART is gestationeerd bij ambulancepost Hoofddorp van Ambulance Amsterdam en RAV Kennemerland. Het HART verzorgt onder andere het vervoer van patiënten met een mogelijke infectieziekte (categorie A-ziekte), waarbij strikte isolatie nodig is.

Werkwijze
Het HART bestaat uit 20 leden en is 24/7 inzetbaar. Het team wordt ondersteund door een eigen Medisch Manager Ambulancezorg (MMA) en traint elke zes weken. Dit is noodzakelijk zodat elke stap in de procedure strak kan worden gevolgd. Het HART traint ook met ketenpartners zoals defensie, brandweer en politie om goed op elkaar ingespeeld te zijn. Voor het vervoer van besmette patiënten (categorie A) in strikte isolatie wordt het HART bovenregionaal ingezet. Dat wil zeggen dat het HART ook voor 14 andere ambulancediensten in Nederland dit vervoer verzorgt.

Achtergrond
Het HART is opgericht nadat Ambulance Amsterdam en RAV Kennemerland in 2014 het vervoer van een patiënt met Ebola verzorgden. Nadat de Ebola-epidemie ten einde was, hebben de organisaties ervoor gekozen om de opgedane kennis en middelen te behouden en in te zetten voor vervoer van besmette patiënten en voor incidenten met gevaarlijke stoffen.